Nieuwsbrief April 2022

Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Klik dan hier om hem online te bekijken

Nieuwsbrief April 2022

 

Nieuws betreft coalitievorming

Dinsdag 29 maart jl. heeft de informateur, de heer De la Court, het verslag en advies coalitie en vorming college van de gemeente Zeist voor de raadsperiode 2022-2026 aan uw raad toegelicht. De informateur adviseerde na consultatie van de 10 in de raad gekozen partijen, dat een coalitie van GL-VVD-D66-ChristenUnie/SGP een solide meerderheidscoalitie kan vormen. Tijdens dat debat bleek, dat de drie grootste partijen (GL, VVD. D66) behoefte hadden om, onder leiding van de informateur, in gezamenlijkheid nog een verkennend gesprek te voeren. Dit gesprek heeft donderdag 31 maart jl. plaatsgevonden.

Uit dit gesprek is naar voren gekomen dat de door de informateur geadviseerde coalitie van GL-VVD-D66-ChristenUnie/SGP op voldoende vertrouwen kan rekenen van alle genoemde partijen om de informatieronde voort te zetten. Voor de volgende fase is een nieuwe informateur benaderd in de persoon van Roland van Benthem. De heer Van Benthem is burgemeester van Eemnes en heeft ook de (in)formatiegesprekken in 2014 en 2018 begeleid in Zeist. Tevens is hij raadslid geweest in Zeist. Onder zijn leiding gaan we werken aan de totstandkoming van een coalitieakkoord op hoofdlijnen.

De volgende stap in het proces is een gezamenlijke analyse van de maatschappelijke opgaven waar Zeist voor staat.

We zijn dankbaar dat we worden uitgenodigd voor deze coalitievorming in onze gemeente. We bidden voor zegen en wijsheid om deze verantwoordelijkheid te mogen nemen. U zult van de verdere ontwikkelingen op de hoogte worden gehouden. 

Afscheid raadsleden

Bedankt... Donderdagavond 24 maart is er afscheid genomen van de buitengewoonraadsleden en een aantal raadsleden. Bedankt Pieter, Julian, Pieter Jan en Marcel voor jullie inzet en waardevolle bijdrage van vele jaren. Pieter Verolme en Pieter Jan hebben te kennen gegeven niet meer terug te keren in de komende raadsperiode. Veel plezier met meer vrije tijd en een gezegende toekomst. BEDANKT.

Zo waarlijk helpe mij God almachtig

Welkom... In een bijzondere vergadering op 30 maart jl. zijn Wouter Catsburg en Annet Ploeg geïnstalleerd als raadslid. Met de woorden "Zo waarlijk helpe mij God almachtig" willen ze dienstbaar werken en bouwen aan bloei. Wilt u graag in gesprek met de raadsleden? Schroom niet. Zodra de coalitiebesprekingen zullen slagen kan de samenstelling van de raad weer wijzigen. We houden u op de hoogte.
 
Wouter ~ w.catsburg@zeist.nl
Annet ~ ploegannet@gmail.com

Volg jij de ChristenUnie Zeist via Social Media?

De ChristenUnie Zeist is actief op meerdere Social Media kanalen.
Met een kort actueel berichtje kun je wekelijks zien wat we doen of wat ons bezig houdt.
Ook op die manier kun je betrokken zijn bij ons werk.
Met liken en delen geef je ons een boost.
Volg ons en reageer gerust. 

facebook logo blauw rond Instagram logo rond blauwTwitter logo rond blauwLinkedIn logo rond blauw

Wijzig e-mailadres | Afmelden van deze nieuwsbrief
footer-linksVolg ons op TwitterVolg ons op FacebookVolg ons op LinkedInfooter-rechts