Nieuwsbrief november 2023

Zeist
Nieuwsbrief november 2023

Campagnetijd

Het is volop campagnetijd! In de media zijn de lijsttrekkers niet weg te slaan, en ook onze lijsttrekker Mirjam Bikker geeft vele interviews, is actief in debatten en ook de andere kandidaten trekken volop het land in. Ook in Zeist is het niet stil. Ook hier laten we het ChristenUnie-geluid horen en proberen we zoveel mogelijk Zeistenaars te overtuigen van ons Geloof in de Samenleving! Zo is er een speciale Zeist-flyer ontworpen die samen met de CU-flyer wordt uitgedeeld aan onze (potentiële) achterban. In deze nieuwsbrief leest u hier meer over, evenals over andere campagne activiteiten.

Bij deze willen we u van harte aanmoedigen om ook in uw eigen omgeving en ChristenUnie geluid te laten horen. Aan de mensen om u heen te laten horen waar de ChristenUnie voor staat en op welke manier de ChristenUnie ook na deze verkiezingen wil werken aan een rechtvaardige samenleving. Uw stem, gift én gebed zijn hard nodig. Helpt u mee? 

Groet, 

Femke Nagelhoud -  De Jong, campagneleider

Nico Drost nodigt jou uit!


20231103_112111

Beste mensen van ChristenUnie Zeist,

Volgende week donderdag (16 november) hoop ik jullie te ontmoeten in de Nieuwe Kerk. Daar vindt namelijk een debat plaats tussen Derk Boswijk van het CDA, Bertrick van den Dikkenberg van de SGP en mijzelf.

Een goede zaak, want elke gelegenheid om iets meer te mogen vertellen over onze plannen voor Nederland - of het nu gaat om goede zorg, ambitieus maar verstandig en uitvoerbaar klimaatbeleid, of onze bewogenheid met de zwakkeren die vaak geen stem krijgen - is mooi meegenomen. Ik ga er graag het gesprek over aan. 

Van harte wens ik ook jullie een goede campagne toe in Zeist. Hopelijk kleurt het dorp helemaal blauw!En bovenal: mag ik u vragen om uw gebed voor de verkiezingen en onze partij?

Ik wens jullie alle goeds, en hopelijk tot ziens op de 16e!

Hartelijke groet, Nico Drost    

De voors en tegens van de agenda Meedoen

Na het zomerreces lag de agenda Meedoen voor. De ChristenUnie-SGP kon zich hier niet in vinden. Het is belangrijk dat iedereen mee telt en mee kan doen. Iedereen moet zichzelf kunnen zijn. Je bent waardevol. Ook in deze agenda is het van belang dat iedere groep gelijk behandeld wordt. Op de vergadering van 7 november hebben we met een aangenomen amendement van ChristenUnie-SGP het college verzocht de agenda ruimer te maken. Met brede steun van de raad.

Lees verder

22 november zijn er verkiezingen. Help mee om het geloof in de samenleving uit te delen. Alle leden van de ChristenUnie hebben een magazine ontvangen. Geef deze door.

Daarnaast doen we bij onze leden in Zeist 2 flyers in de bus. Wilt u deze uitdelen?

Nog meer flyers nodig? Of posters? Laat het ons weten. 

Zorg voor de aarde

De week van de duurzaamheid. Een mooie gelegenheid om in te gaan op de uitnodiging van Annegina van de Kringloopwinkel "Het Goede Doel Zeist". Onder het genot van koffie en vers gebakken koek zijn we bijgepraat.

Lees verder

zaterdag 4 nov 2023-11-08 215508Op zaterdag 4 november hebben we de handen uit de mouwen gestoken. Om 10 uur prikten we samen met de Bermbrigade Zeist afval rond de Warande. Het afvalprikken vindt elke eerste zaterdag van de maand om 10 uur plaats. Het is een mooi initief van Duurzaam Zeist en iedereen kan aansluiten!

's Middags heeft wethouder Wouter Catsburg een boom geplant in de nieuwe tuin bij een bewonersgroep in Couwenhoven. We mochten een bijdrage leveren aan bloembollen planten samen met groenmakelaar Joost van Ettekoven.
Bijzonder hoe bewoners samenwerken aan de leefbaarheid van hun buurt. Zij zorgen voor de aarde en voor elkaar.