Kandidaten ChristenUnie

De kandidaten van de ChristenUnie op de lijst CU/SGP stellen zich voor

 • #1. Wouter Catsburg

  In 1969 geboren op de Patijnlaan ben ik een “echte” Zeistenaar. Dat maakt het extra bijzonder dat ik nu sinds 2018 wethouder mag zijn en op die plek kan bijdragen aan de bloei van mijn dorp. Want ik heb veel aan Zeist te danken, school, werk, sport, kerk, heb er mijn vrouw leren kennen en onze 3 kinderen zijn hier opgegroeid. Als ontspanning fiets en wandel ik graag en probeer ik 2x in de week naar de sportschool te gaan. Meer dan ooit weet ik me in mijn wethouderschap afhankelijk van mijn God en ik bid bijna dagelijks om wijsheid en geduld om de juiste keuzes voor de inwoners van Zeist te maken.

 • #2. Julian Wassink

  Mijn naam is Julian Wassink. Samen met mijn vrouw Rianne woon ik nu zes jaar in Zeist en in het afgelopen jaar is onze zoon Jeroen geboren. In de afgelopen periode mocht ik als gemeenteraadslid namens de ChristenUnie actief zijn en graag zou ik voor nog eens vier jaar terugkeren in de gemeenteraad. In de gemeenteraad van Zeist hebben we de mogelijkheid om rechtstreeks invloed te hebben op de belangrijke taken die de gemeente heeft. Voor mij springt woningbouw voor starters en jonge gezinnen eruit. Ook de zorg voor de schepping en de zorg voor kwetsbaren in de samenleving zie ik als een belangrijke opdracht. Daar zou ik in de komende tijd graag tijd en energie in steken, omdat we in Zeist grote uitdagingen hebben en we als lokale partij echt het verschil kunnen maken!

 • #4. Annet Ploeg

  Hey, wat leuk dat je interesse hebt in mijn verhaal. Ik ben geboren in Kootwijkerbroek en in 1997 naar Zeist gekomen om samen met mijn man Henk-Jan ondernemer te zijn in het mooie centrum. Het dorpse karakter van Zeist spreekt me aan. Prachtige omgeving en historie. Onze 2 dochters bereiden zich voor op een baan in de zorg. De politiek heeft mijn interesse. De ChristenUnie draag ik een warm hart toe. Samen op zoek de wereld in, jouw en mijn omgeving mooier maken. Mooier door verbinding, hoop en duurzaamheid maar vooral door te doen. Minder regels en papier maar meer resultaat. Ik ga deze uitdaging in Zeist graag aan.

 • #6. Gerlien Spijkerboer

  “Ah dus jij hebt Nederlands gestudeerd, dan word je docent?” Nee hoor, je leert namelijk ook hoe Nederland in elkaar zit, en dat is meer dan alleen klompen en tulpen. Tijdens mijn studie is het zaadje voor de politiek gepland. Ik vind het ontzettend leuk om te leren wat de Zeistenaren bezighoudt en hoe we samen die groene, multiculturele gemeente zijn. Daarin staan de principes van het christelijk
  geloof centraal: we zorgen voor de schepping, kijken vooruit en helpen elkaar verder. Taal en geloof zijn twee dingen die mij bij horen, maar daaraan kan je ook lekker eten, outdoorsport en reizen toevoegen. Met die interesses en ervaringen zet ik mij, samen met de rest van de CU, in voor een bloeiende gemeente.

 • #8. Pieter Jan de Jong

  Op nummer 8 van de lijst tref je de naam Pieter-Jan aan. Dat ben ik. Ik ben 25 jaar oud en woon samen met mijn vrouw in De Clomp. Enkele jaren geleden ben ik afgestudeerd in de studie rechten en momenteel werk ik als juridisch medewerker bij de rechtbank Midden-Nederland. Ik ben nu ongeveer twee jaar actief als buitengewoon raadslid voor de fractie. Ik probeer mijn geluid als ChristenUnie-jongere binnen fractie of raad te laten horen door aandacht te vragen voor goede huisvesting, goede (schuld)hulpverlening voor de minderbedeelden en ambitieuze duurzaamheidsplannen.

 • #10. Henk Knauff

  Graag stel ik mij aan u voor.
  Mijn naam is Henk Knauff en vanaf ons huwelijk in 1972 wonen wij in Zeist. Wij hebben 4 kinderen en inmiddels 12 kleinkinderen gekregen. Mijn interesse in de landelijke-en gemeentelijke politiek maakte dat ik een aantal jaren mocht meedenken in het plaatselijk bestuur van de RPF en later Christen Unie In de periode dat ik fractie-assistent mocht zijn heb ik veel inzicht gekregen in het belang van plaatselijke politiek vanuit Christelijke grondslag. Tot de gemeenteraadsverkiezingen ben ik interim-voorzitter van een enthousiast en gemotiveerd team. Ook ben ik nog actief als woningmakelaar (Nijland Makelaars Zeist) Wij zijn actief lid van Evangelie Gemeente Zeist en ook beide betrokken bij het wereldwijde werk van The Gideons International ( Bijbelverspreiding).

 • #12. Megan Verbiest

  Bijna vier jaar geleden ben ik met mijn man en oudste dochter in Den Dolder komen wonen. Hier zijn sindsdien hier zijn onze jongste dochter en zoon geboren. Inmiddels mag ik mij dus moeder van drie superlieve kinderen noemen. Duurzaamheid is voor mij een heel belangrijk thema. Hoe we met de aarde omgaan door alle keuzes die we maken, op kleine schaal in mijn persoonlijk leven maar juist ook op grotere schaal. Ik heb bouwkunde gestudeerd aan de TU Delft en tijdens mijn studie ben ik veel bezig geweest met de integratie van alle aspecten van duurzaamheid in de gebouwde omgeving. Ik zet mij graag in voor de ChristenUnie om onze gemeente een beetje mooier eerlijker en duurzamer te maken.

 • #14. Niels Mertens

  Samen leven doen we nooit alleen. En zonder jou geen mij. Het leven draait om verbindingen leggen met elkaar en omzien naar elkaar. Dit zijn zo even wat zinnen die ik gebruik in presentaties in het sociale domein. Het is tevens 1 van mijn drijfveren om mij in te zetten voor de gemeente Zeist Ik verbind me aan onze straat en wijk waar ik woon.Met veel plezier woon ik sinds 2017 met Ilse, mijn vrouw en onze drie zoons in de wijk Sterrenberg in Huis ter Heide. We doen graag mee in de wijk. zoals voetballen, hardlopen en staan elkaar bij wanneer er zorgen zijn. Juist deze verbindingen in een gemeente zijn van belang om kansen te creëren voor elkaar.Via mijn betrokkenheid bij de CU wil ik me inzetten voor een Zeist die investeert.Investeren in preventie, investeren in mogelijkheden door regeldruk te verlagen. Het laten meepraten door betrokkenen bij belangrijke keuzes.Samen met u wil ik luisteren naar elkaar en uitleggen waarom iets aangetoond de beste keus is.

 • #16. Marco Hijink

  Mijn naam is Marco Hijink, 52 jaar, geboren in Driebergen en sinds 1996 woonachtig in Zeist. Ben getrouwd, heb 3 kinderen waarvan de jongste met down syndroom nog thuis woont. Ben sinds 2009 zelfstandig ondernemer, heb een eigen bedrijf voor bouwmanagement waarin ik de adviseur en projectmanager ben op het gebied van installaties. Vanuit die expertise en interesse ben ik zakelijk en privé zeer betrokken op het gebied van duurzaamheid. Bij de ChristenUnie voel ik me thuis vanwege hun sociale en maatschappelijke visie en zorg voor de schepping. Draag graag mijn steentje bij waar mogelijk.

 • #18. Edwin Hilverda

  ‘Sinds 2000 woon ik met mijn vrouw Marijke in Zeist, in een knusse koopwoning vlakbij het centrum van Zeist. We zijn actief lid van een kerk, de NGK Zeist. Mijn dagen vul ik met werk als persoonlijk begeleider in de GGZ, als plaatscoordinator van HipHelpt Zeist en bestuurslid van het Ondernemershuis Zeist. ik mag ook graag klussen en dingen bouwen, liefst samen met vrienden. Mensen noemen me ook wel een levensgenieter. Ik vind het belangrijk dat iedereen in Zeist mee kan doen. Daarom ben ik ook samen met anderen kartrekker van het Netwerk Informele Ondersteuning Zeist. Hiermee zorgen we dat alle inwoners van Zeist laagdrempelig geholpen kunnen worden.”