Berichten geschreven door Annet Ploeg

 1. Schermafbeelding 2024-05-22 213402.png
  Annet.jpg
  Door Annet Ploeg op 29 mei 2024

  Breder vlaggen dan alleen de regenboog

  Tijdens de raadsvergadering van 28 mei heeft de ChristenUnie-SGP een motie ingediend om naast de regenboogvlag op 10 december de vlag van de mensenrechten te hijsen op het gemeentehuis. De motie werd ingediend mede namens D66, VVD, PvdA en GroenLinks. Waarom een tweede vlag?

  Lees meer over "Breder vlaggen dan alleen de regenboog"

  Labels:

 2. Nijenheim 3 115825.png
  Annet.jpg
  Door Annet Ploeg op 11 maart 2024

  Warme zaterdag....

  Deze week hebben we drie avonden als raad ons werk gedaan in gemeentehuizen. Twee in Zeist en één in Doorn. Interessante thema`s. Hoe leuk is het dan als je op zaterdag naar de opening van het Leger des Heils kunt gaan. Een drukbezochte opening, mooie mensen en prachtig weer. We zijn trots dat het Leger des Heils zo`n mooie actieve vestiging heeft in het centrum van Zeist. Moeite waard om daar eens aan te schuiven. Maar we hadden meer op de planning voor zaterdag 9 maart. CU doet! Over een week is het NL doet. Die datum kwam niet goed uit, vandaar de negende.

  Lees meer over "Warme zaterdag...."

  Labels:

 3. csm_Toegankelijkheid-rolstoel-winkel_349eea9723.jpg
  Annet.jpg
  Door Annet Ploeg op 8 november 2023

  De voors en tegens de agenda Meedoen

  Na het zomerreces lag de agenda Meedoen voor. De ChristenUnie-SGP kon zich hier niet in vinden. Het is belangrijk dat iedereen mee telt en mee kan doen. Iedereen moet zichzelf kunnen zijn. Je bent waardevol. Ook in deze agenda is het van belang dat iedere groep gelijk behandeld wordt. Op de vergadering van 7 november hebben we met een aangenomen amendement van ChristenUnie-SGP het college verzocht de agenda ruimer te maken. Met brede steun van de raad.

  Lees meer over "De voors en tegens de agenda Meedoen"
 4. Goede doel zeist.jpg
  Annet.jpg
  Door Annet Ploeg op 22 oktober 2023

  Zorg voor de aarde

  De week van de duurzaamheid. Een mooie gelegenheid om in te gaan op de uitnodiging van Annegina van Kringloopwinkel "Het Goede Doel Zeist". Onder het genot van koffie en vers gebakken koek zijn we bijgepraat.

  Lees meer over "Zorg voor de aarde"
 5. Schermafbeelding 2023-10-11 215910.png
  Annet.jpg
  Door Annet Ploeg op 11 oktober 2023

  Verbeter de wereld

  De week tegen de eenzaamheid is niet in èèn week te vangen. Het gehele jaar door is eenzaamheid een zorg voor ons allemaal. We kregen een uitnodiging van Jurian. Met veel plezier hebben we aangesloten bij een wandeltocht met ouderen. Denk niet al te groot.....

  Lees meer over "Verbeter de wereld"
 6. nieuwe kerk boven.jpg
  Annet.jpg
  Door Annet Ploeg op 4 oktober 2023

  De zondag is ons heilig

  Afgelopen jaar komt de VVD telkens met moties om de zondagochtend vrij te stellen voor ondernemers. De Winkeltijdenwet moet verrruimd met de laatste paar uur op de zondagmorgen. Het was een spannende telling tijdens de raadsvergadering. 1 raadslid maakte het verschil. Annet neemt je mee.......

  Lees meer over "De zondag is ons heilig"
 7. Recees Schermafbeelding 2023-08-17 204644.png
  Annet.jpg
  Door Annet Ploeg op 17 augustus 2023

  Samen in de zomer

  Reces zomer 2023. Reces is heerlijk en fijn. Afstand van alle dossiers maar vooral van de agenda. s`Avonds thuis. Niets voor te bereiden. De raadsagenda is de laatste maanden voor de zomervakantie erg vol geweest. Uitkijken naar ontspanning voor jezelf en met je gezin. Voor mij zijn 6 weken vrij in de zomer geen gewoonte. Vandaar.....

  Lees meer over "Samen in de zomer"
 8. Inbreng Annet afbeeldingpng.png
  Annet.jpg
  Door Annet Ploeg op 19 april 2023

  Nu is het even genoeg

  De winkeltijdenwet. Met regelmaat onderwerp van gesprek. Ook op de raadsvergadering van 18 april. De VVD heeft voor deze vergadering een motie ingediend om de winkeltijden te evalueren. Deze winkeltijdenwet is in 2015 vastgesteld en volgens de VVD hoogtijd om eens te evalueren. Maar al maanden voor deze motie zijn er gesprekken gevoerd met de intentie ook de zondagmorgen open te stellen voor winkels en horeca. Je kent ons standpunt vast al wel. Daar zijn we geen voorstanders van. We willen de rustdag in ere houden. Een rustdag hebben we nodig als mens. Een waardevolle dag voor kerkgang, bezinning, het gezin, familie en ontspanning.

  Bekijk hier de video met de bijdrage van Annet

  Lees meer over "Nu is het even genoeg"
 9. 20221221_164551.jpg
  Annet.jpg
  Door Annet Ploeg op 12 februari 2023

  Onze luistertour door Zeist

  We hebben een mooie taak. Luisteren naar wat er speelt. Soms verhalen van dankbaarheid, een andere keer van zorg. Wat een zegen dat ze ons worden toevertrouwd. Bij sommige gesprekken flitsten de oplossingen door je hoofd en weten we het samen te regelen. Maar veelal weten we ook dat het complex is en zoeken we naar puzzelstukjes om te komen tot een zichtbare lijn. Boeiend om naar te luisteren. Ben jij bekend met organisaties of inwoners die ons bezoek op prijs stellen? Laat het ons weten. 
  Een paar momenten van ontmoeting beschrijven we hier in het kort.

  Lees meer over "Onze luistertour door Zeist"
 10. pexels-miguel-acosta-1259614.jpg
  Annet.jpg
  Door Annet Ploeg op 25 januari 2023

  Meer veiligheid en vreugde tijdens de jaarwisseling

  De ChristenUnie-SGP heeft in de raadsvergadering van 24 januari een motie ingediend samen met de VVD, D66 en PvdA. We horen van veel inwoners dat ze graag een vuurwerkverbod zien in de gemeente Zeist. Maar moet dat dan een lokale of een landelijke zijn?

  Lees meer over "Meer veiligheid en vreugde tijdens de jaarwisseling"