Berichten geschreven door Annet Ploeg

 1. csm_Toegankelijkheid-rolstoel-winkel_349eea9723.jpg
  Annet.jpg
  Door Annet Ploeg op 10 september 2023

  Tegen de Mee Doen agenda

  Na het zomerreces lag de Mee Doen Agenda voor. De ChristenUnie-SGP kon zich hier niet in vinden. Het is belangrijk dat mee telt en mee kan doen.Dat geldt ook voor inwoners die kwetsbaarder zijn. Of inwoners die wat extra’s nodig hebben om mee te kunnen komen op school of op de arbeidsmarkt. En voor inwoners die anders zijn in doen en laten. Iedereen moet zichzelf kunnen zijn.Je bent waardevol. Ook in deze agenda is het van belang dat iedere groep gelijk behandeld wordt.

  Lees meer over "Tegen de Mee Doen agenda"
 2. Recees Schermafbeelding 2023-08-17 204644.png
  Annet.jpg
  Door Annet Ploeg op 17 augustus 2023

  Samen in de zomer

  Reces zomer 2023. Reces is heerlijk en fijn. Afstand van alle dossiers maar vooral van de agenda. s`Avonds thuis. Niets voor te bereiden. De raadsagenda is de laatste maanden voor de zomervakantie erg vol geweest. Uitkijken naar ontspanning voor jezelf en met je gezin. Voor mij zijn 6 weken vrij in de zomer geen gewoonte. Vandaar.....

  Lees meer over "Samen in de zomer"
 3. Inbreng Annet afbeeldingpng.png
  Annet.jpg
  Door Annet Ploeg op 19 april 2023

  Nu is het even genoeg

  De winkeltijdenwet. Met regelmaat onderwerp van gesprek. Ook op de raadsvergadering van 18 april. De VVD heeft voor deze vergadering een motie ingediend om de winkeltijden te evalueren. Deze winkeltijdenwet is in 2015 vastgesteld en volgens de VVD hoogtijd om eens te evalueren. Maar al maanden voor deze motie zijn er gesprekken gevoerd met de intentie ook de zondagmorgen open te stellen voor winkels en horeca. Je kent ons standpunt vast al wel. Daar zijn we geen voorstanders van. We willen de rustdag in ere houden. Een rustdag hebben we nodig als mens. Een waardevolle dag voor kerkgang, bezinning, het gezin, familie en ontspanning.

  Bekijk hier de video met de bijdrage van Annet

  Lees meer over "Nu is het even genoeg"
 4. 20221221_164551.jpg
  Annet.jpg
  Door Annet Ploeg op 12 februari 2023

  Onze luistertour door Zeist

  We hebben een mooie taak. Luisteren naar wat er speelt. Soms verhalen van dankbaarheid, een andere keer van zorg. Wat een zegen dat ze ons worden toevertrouwd. Bij sommige gesprekken flitsten de oplossingen door je hoofd en weten we het samen te regelen. Maar veelal weten we ook dat het complex is en zoeken we naar puzzelstukjes om te komen tot een zichtbare lijn. Boeiend om naar te luisteren. Ben jij bekend met organisaties of inwoners die ons bezoek op prijs stellen? Laat het ons weten. 
  Een paar momenten van ontmoeting beschrijven we hier in het kort.

  Lees meer over "Onze luistertour door Zeist"
 5. pexels-miguel-acosta-1259614.jpg
  Annet.jpg
  Door Annet Ploeg op 25 januari 2023

  Meer veiligheid en vreugde tijdens de jaarwisseling

  De ChristenUnie-SGP heeft in de raadsvergadering van 24 januari een motie ingediend samen met de VVD, D66 en PvdA. We horen van veel inwoners dat ze graag een vuurwerkverbod zien in de gemeente Zeist. Maar moet dat dan een lokale of een landelijke zijn?

  Lees meer over "Meer veiligheid en vreugde tijdens de jaarwisseling"
 6. 311302236_4830255110411264_8018758299947288400_n.jpg
  Annet.jpg
  Door Annet Ploeg op 27 oktober 2022

  Een luistertour door de samenleving van Zeist

  We hebben een mooie taak. Luisteren naar wat er speelt. Soms verhalen van dankbaarheid, een andere keer van zorg. Wat een zegen dat ze ons worden toevertrouwd. Bij sommige gesprekken flitsten de oplossingen door je hoofd en weten we het samen te regelen. Maar veelal weten we ook dat het complex is en zoeken we naar puzzelstukjes om te komen tot een zichtbare lijn. Boeiend om naar te luisteren. Ben jij bekend met organisaties of inwoners die ons bezoek op prijs stellen? Laat het ons weten. Lees hier waar we allemaal zijn geweest.

  Lees meer over "Een luistertour door de samenleving van Zeist"
 7. Blog 2022-07-05 224623.png
  Annet.jpg
  Door Annet Ploeg op 5 juli 2022

  Van detentie tot Huis van Hoop

  Heb jij de speech van Julian tijdens de Algemene beschouwingen al gelezen? We zoeken graag naar het beste voor onze inwoners en willen een licht zijn voor alle mensen om ons heen.

  Lees meer over "Van detentie tot Huis van Hoop"

  Labels:

 8. premiere samen in balans 60251.png
  Annet.jpg
  Door Annet Ploeg op 12 april 2022

  Van installatie naar première

  Veel indrukken voor een beginnend raadslid. Installatie, bezoek op het Provinciehuis maar ook een heuse première bij Figi. 11 april was het zover.

  Lees meer over "Van installatie naar première"