Voorkeursstemmen voor Judith Cooiman-Bouma

Judith Cooiman-Boumazaterdag 24 maart 2018 10:32

Judith Cooiman-Bouma is met voorkeursstemmen in de raad gekozen. Ze heeft besloten de zetel niet te aanvaarden. Judith legt hier graag haar besluit uit.

De uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen zijn bekend. Blij was ik te horen dat het aantal stemmen voor de ChristenUnie/SGP zijn toegenomen ten opzichte van de verkiezingen vier jaar geleden. Tot mijn verbazing waren er veel stemmen op mij uitgebracht. Zoveel dat ik met voorkeursstemmen in de raad zou mogen plaatsnemen. Dat had ik niet verwacht. Ik dank een ieder voor zijn of haar stem op mij. Ook bij andere partijen zijn er veel voorkeursstemmen naar vrouwen gegaan. Dat is een mooie ontwikkeling.

Toch zal ik afstand doen van mijn zetel. Deze eer valt mij net iets te vroeg ten deel. Ik heb interesse in de politiek en wil graag meer betrokken zijn bij het werk van de ChristenUnie in Zeist. Vandaar mijn hoge positie op de kieslijst. Maar mijn eerste roeping ligt in de kerk, als predikant. En met een jong gezin kan ik het raadswerk er nu niet bij doen. Het spijt mij oprecht als ik hiermee mensen teleurstel. Ik zal mij, waar ik kan, met hart in ziel inzetten voor de partij en voor de bloei van ons prachtige dorp Zeist.

Met vriendelijke groet,
Judith Cooiman-Bouma

« Terug