Composteren of GFT afhalen?

compost-419261_960_720.jpgzondag 20 juni 2021 20:00

Samen in balans. Een project van de Gemeente Zeist waarbij het advies van de inwoners is gevraagd.

Onze gemeente heeft al jaren de financiën goed op orde. Dat is een belangrijk voor alle inwoners. Een aantal ontwikkelingen zorgt er nu voor dat we meer geld zijn gaan uitgeven en dat er minder geld binnen komt. De coronacrisis is daar een voorbeeld van. Daarom moeten we nieuwe keuzes maken over onze inkomsten en uitgaven.

Op verzoek van de gemeenteraad heeft een Inwoners Advies Commissie (IAC) met 150 inwoners hierover nagedacht en maar liefst 62 voorstellen  gedaan. Het college van burgemeester en wethouders heeft de 62 voorstellen uit het adviesrapport getoetst. Ook heeft het college een aantal aanvullende voorstellen voor besparingen aan de gemeenteraad voorgelegd. In totaal heeft de gemeenteraad dus 83 voorstellen ontvangen. Je kunt ze op de site van de Gemeente Zeist terug vinden.

Op zaterdag 19 juni is de gemeenteraad met inwoners in gesprek gegaan over de voorstellen van de  advies bewoners commissie (AIC). Inwoners hadden onder andere kritiek op de bezuiniging om het gft minder vaak op te halen. Julian Wassink wees hen namens de fractie ChristenUnie/SGP naar de mogelijkheid van composteren. Wat vind jij? Ervaar jij problemen als het gft minder vaak wordt opgehaald?

« Terug