Met de raad aan de praat

20230413_200053.jpgmaandag 08 mei 2023 15:02

Een mooi initiatief van de Griffie in Zeist. In dit seizoen gaan we met de gehele raad, de burgemeester en de wijkwethouder op bezoek in een wijk. Op deze avond worden een aantal initiatieven of organisaties uitgenodigd. En dat kan echt van alles zijn maar ze zijn actief in deze wijk.

13 April zijn we te gast te geweest op de CBS Oud Zandbergen
Deze basisschool was de onze gastlocatie. De directrice Judith Dingjan vertelde bij de ontvangst kort over de school. Een aantal jaren geleden waren er grote problemen, nu is alles weer op orde. De school heeft onderdak geboden aan de Afghaanse klassen en heeft speciale klassen trajecten voor hoogbegaafden.

Winkeliers Den Dolder – stand van zaken van de samenwerking en ontwikkelingen van de winkels in het centrum van Den Dolder. De winkeliersvereniging bestaat niet meer maar in december was er de succesvolle kerstmarkt en het zomerevent is al gepland. De twee trekkers waren aanwezig en hebben ons hun zorgen meegegeven.

Den Dollywood, Delta Music en Koen en Dees Wilgehof-Sodaar – drie initiatieven die onder meer met kunsten  cultuur de verbinding verzorgen tussen de WA Hoeve (historische middenas) en het dorp. Het enthousiasme van de organisatoren lijdt wel enigszins onder de onzekerheid rondom de toekomstige ontwikkelingen van het gebied.Zo zijn een aantal gebouwen niet meer verwarmd.

WhatsApp-groepen Bosch en Duin - project van bewoners, in samenwerking met gemeente en politie, gericht op veiligheid, met name op voorkoming van inbraken. En met succes. Ze hebben een groot draagvalk opgebouwd en allemaal door de bewoners zelf.

Park Rodichem – dit bijzondere en karakteristieke wooncomplex voor 55+ in Huis ter Heide bestaat uit ruim 100 woningen. Het beheer is sinds kort een Coöperatieve Vereniging en een woning kan niet worden gekocht – alleen de woonrechten. Wat betekent de (gemeentelijke) monumentenstatus voor onder meer duurzaamheid en hoe is de aansluiting met de lokale voorzieningen?

Sterrenberg – deze wijk is uniek door de omgekeerde integratie: op het zorgterrein voor mensen met een verstandelijke beperking is een woonwijk geïntegreerd. Hoe ervaren de oude en nieuwe bewoners dit? De idealen blijven maar vragen wel om doorlopende investeringen van beide kanten. Zowel Abrona als de bewonersvereniging waren erbij.
In de wijk Sterrenberg zijn ook zorgen over de komst van padelbanen. Het terrein ligt op korte afstand van bewoners van de Sterrenberg maar ook van bewoners van Abrona. We hebben het college schriftelijke vragen gestuurd. Deze kun bij dit artikel vinden lezen.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
23VRAAG028 Raadsvragen CU-SGP over Aanleg padel banen nabij Sterrenberg.pdf15,1 kBapplication/pdfdownload

« Terug