Geen extra openingstijden op Zondag

gemeentehuis tekeningzondag 17 december 2017 14:23

"Niet meer van deze tijd" is iedereen die tegen de zondagopenstelling is volgens de fractievoorzitter van de VVD. Weinig liberaal en gelukkig is de raad het niet met hem eens!

Opvallend onderwerp tijdens de raadsvergadering van December was het verzoek van de VVD om de winkels op 24 en 31 december de mogelijkheid te geven om vanaf 08.00 open te zijn. Opvallend omdat over de openingstijden in deze raadsperiode al drie keer is gesproken en drie keer is aangegeven dat winkels op zondag vanaf 12.00 uur open mogen. De VVD roept dus om om onze eigen afspraken niet na te komen. Dit was ook de reactie van het college. We hebben afspraken met elkaar gemaakt, willen we een betrouwbare overheid zijn dan moeten we ons aan de afspraken houden. 
De VVD haalde aan dat er veel verzoeken tot extra openstelling waren gekomen. Op vragen hierover van ons raadslid Pieter Verolme antwoordde het college dat er slechts 1 verzoek hiervoor was binnengekomen (en afgewezen). Ook vroeg Piet Verolme naar de betekenis van de tekst op de VVD website. Daar was te lezen dat tegenstanders van zondagopenstelling 'niet meer van deze tijd waren". De VVD herhaalde dat zij vinden dat iedereen die tegen de openstelling op zondag is inderdaad niet meer van deze tijd zijn.....een weinig liberale gedachte.

Uitendelijk stemden D66, Seyst.nu, CDA, PvdA, NDZ, SP en de ChristenUnie tegen de extra openstelling. Alleen de VVD en GroenLinks vonden het geen probleem om zich niet te houden aan het recent door de raad geformuleerde beleid...... 

« Terug