Overlijden Dhr. Schutte

Schutte .jpgwoensdag 26 januari 2022 19:33

Het verdrietige nieuws van het overlijden van oud GPV-leider Gert Schutte heeft ons bereikt. Dhr. Schutte is 82 jaar geworden. Hij was partijleider in het jaar dat deze partij fuseerde tot de ChristenUnie.

Schutte was van 1981 tot 2001 partijleider van het GPV. Vanaf 1981 was hij ook fractievoorzitter.In 2001 fuseerde Schuttes partij met de Reformatorische Politieke Federatie (RPF) tot de ChristenUnie.

Gert-Jan Segers prijst Schutte als "alom gewaardeerde vertegenwoordiger van de christelijk-sociale politiek". "We delen nu in het verdriet om zijn heengaan, maar ook in de troost dat hij is Thuisgekomen in het Vaderhuis", aldus Segers.

Bij het overlijden van Gert Schutte denk ik terug aan een integer en gewetensvol politicus", laat premier Rutte weten. "Christelijk geïnspireerd, standvastig en sociaal." SGP-leider Van der Staaij noemt Schutte in een reactie "een uiterst kundig Kamerlid die het vak van parlementariër tot in de puntjes beheerste".

Het bestuur en de fractie van de ChristenUnie Zeist wensen de nabestaanden Gods kracht en troost om dit verlies te dragen.

« Terug